Ugrás a fő tartalomhoz
Újpesti Kajak-Kenu és Sárkányhajó Club (UKSC) Budapest

Újpesti Kajak-Kenu és Sárkányhajó Club (UKSC) Budapest 2012-2013

Keresés indítása
Kezdőlap
Információk
Facebook
Hírek
KlubInfo
Oktatás
Események
Eredmények
Képek
Felmérések
Táborok
Versenyek
Időbeosztás
Naptár
Minősítés
Jelenlét
Dokumentumok
  
Újpesti Kajak-Kenu és Sárkányhajó Club (UKSC) Budapest > Klub > Info  

Kijelzőlap címsávjának képe
USTE-UKSC KlubInfo
Klub Információk - Rólunk

Oktatás/Tanfolyam • Edzés • Tábor • Verseny | Szabadidő | Hobbi
GE Tungsram Csónakház - 1044 Budapest (Újpest-Megyer), Üdülő sor 1.) • info@uksc.hu • [Giczy Csaba szakosztályvezető] (70) 616-5789
Újpesti Kajak-Kenu és Sárkányhajó Club (UKSC) Budapest - Adószám: 18097405-1-41

“Itt van az ősz, itt van ujra, | S szép, mint mindig, énnekem. | Tudja isten, hogy mi okból | Szeretem? de szeretem.
Kiülök a dombtetőre, | Innen nézek szerteszét, | S hallgatom a fák lehulló | Levelének lágy neszét.
Mosolyogva néz a földre | A szelíd nap sugara, | Mint elalvó gyermekére | Néz a szerető anya.
És valóban ősszel a föld | Csak elalszik, nem hal meg; | Szeméből is látszik, hogy csak | Álmos ő, de nem beteg.
Levetette szép ruháit, | Csendesen levetkezett; | Majd felöltözik, ha virrad | Reggele, a kikelet.
Aludjál hát, szép természet, | Csak aludjál reggelig, | S álmodj olyakat, amikben | Legnagyobb kedved telik.” (Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van ujra - Részlet)

 Klub

Csoport
Csoportok - Fejlődési Lehetőségek és Minősítés
Dij
Tagsági és Részvételi Díjak

 USTE-UKSC

Az Újpest Sport és Természetjáró Egyesület (USTE) mint jogi személy és Szakosztálya az Újpest Sport Kajak-Kenu Club (UKSC) 1993-ban jött létre az ugyanakkor megszüntetett és egyébként 1957-ben alakult (Vasas, majd Egyesült) Izzó Sport Klub, majd Tungsram Sport Egyesület Kajak Kenu Sport Club ((Vasas/Egyesült) Izzó SK, Tungsram SC) folytatólagos utódjaként.

A Klub 2001-től ismét a Kanadai Nemzeti Kajak-Kenu Válogatott vezetéséből visszatért Giczy Csaba Vezetőedző irányításával, hármas csoportfelosztással működik. A Csoportokba Kezdő (Giczy Gergő) - Haladó (Kálocz Bernadette) - Versenyző (Giczy Csaba) sorrendben vizsgák alapján feljutással lehet bekerülni, de a továbblépés a versenyzői szintre - a budapesti klubok között talán egyedüliként - nem kötelező.

Tevékenységét idén 51 éve ugyanott, az újpesti – két éve méltatlanul lepusztulni hagyott – (General Electric) Tungsram Strand és Uszoda Csónakházában végzi, melynek fenntartását a Budapest Főváros IV. Kerület Újpesti Önkormányzat szervezeteként, Kerekes György Igazgató védnökségével az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház vállalta, üzemeltetése pedig a tagok feladata.

 Tevékenység

Az alapoktatás után kajak-kenu szabadidős és versenysportolási lehetőség biztosítása utánpótlás korú (főként 10-15 évesek, de vannak fiatalabb és idősebb tagok is) gyerekeknek, fiataloknak.

Az Egyesület, illetve Szakosztály sportolói heti 6-szor, a versenyzők nyári időszakban 11-szer edzenek 2 csoportban, és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség tagjaként részt vesznek a magyarországi kajak-kenu versenyeken, illetve Bajnokságokon, és néhány nemzetközi versenyen.

A 2006-os Bajnoki Pontversenyben az 58 magyar kajak-kenu szakosztályból a 31. helyen végzett. Legjobb eredményei a minden évben megszerzett magyar bajnoki érmes helyezések mellett 1995-ben egy VB 5. hely (Gulyás Attila, Mikola Gábor), majd 2002-ben VB 6. (Giczy Zsuzsanna), 2003-ban VB bronzérem (Giczy Zsuzsanna). Még az izzós/tungsramos korban, az 1968-as mexikóvárosi, 1972-es müncheni, 1976-os montreali, 1980-as moszkvai Olimpiákon összesen 1 bronz- és 1 ezüstérmet (Giczy Csaba), további 1 bronzérmet (Zakariás Mária), valamint 3 VB aranyérmet és további ezüst- és bronzérmeket (Giczy Csaba, Kralován Géza, ...) sikerült szerezni.

Az alapfeladatok elvégzésén kívül az edzők látják el a Klub zavartalan életéhez szükséges teendőket is, ideértve a különböző karbantartásokat, eszközjavításokat, gondnoki-, garázsmesteri feladatokat. Mindhárom edző közös harcot vív annak érdekében, hogy ezen a talpalatnyi területen tisztességre, emberi viselkedésre és egyéb, a mai társadalomban egyre kevésbé fellelhető pozitív emberi tulajdonságokra nevelje ezeket a fiatalokat.

 Edzők

GICZY CsabaMegnyitás [Nem teljes]
Giczy Csaba (Cham, Németország, 1945. augusztus 5.) olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok kajakozó, Zakariás Mária olimpiai bronzérmes kajakozó férje.
1958-tól a Budapesti Vasas Izzó kajakozója volt. Elsősorban ezer és tízezer méteres távokon, kettes és négyes hajókban volt eredményes.
Egyéni versenyszámban legjobb eredménye az 1969-ben 500 méteren nyert magyar bajnoki cím.
1965-től 1978-ig szerepelt a magyar válogatottban.
A jelentősebb nemzetközi versenyeken összesen tizennégy érmet, köztük három világbajnoki és egy Európa-bajnoki aranyérmet szerzett.
A magyar csapat tagja volt az 1968. évi és az 1976. évi olimpián, 1968-ban, Mexikóvárosban egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.
1979-ben visszavonult.
1978-ban a budapesti Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán üzemmérnöki, 1983-ban a Testnevelési Főiskolán kajak–kenu szakedzői oklevelet szerzett. 1982-től 1991-ig a Tungsram SC kajak–kenu edzője, majd az Újpest KSC szakosztályvezetője és edzője lett.
(Wikipedia)
 
A Klub Versenyző Csoportjának vezetését Giczy Csaba (63), a Budapesti Vasas Izzó korábbi kajakversenyzője végzi, aki 1958-tól eddig 50 évet töltött el a klubnál, ebből 21-et versenyzőként, 29-et edzőként. Versenyzői pályafutása alatt háromszoros világbajnoki aranyérmet, valamint olimpiai ezüst- és bronzérmet szerzett. Master kategóriában versenyzőként napjainkban is rajthoz áll. Kajak-Kenu Szakedzői oklevéllel és Szolgálati Célú Kisgéphajó-Vezetői engedéllyel rendelkezik. "Civil" szakmája Villamosmérnök.
 
Feladata a versenyzők felkészítése a hazai és nemzetközi megmérettetésekre, valamint 21 éves versenyzői tapasztalatainak átadása a fiatalabb korosztálynak.
Giczy Csaba vezetőedzői munkáját főállásban végzi, immár 29 esztendeje a klubnál, amelyből 3 évet a Kanadai Nemzeti Kajak-Kenu Válogatott, 10 évet a Magyar Nemzeti Ifjúsági Kajak-Kenu Válogatott vezetésével töltött.
GICZY GergőMegnyitás [Nem teljes]
A Klub Kezdő Csoportjának oktatását Giczy Gergő (31), a Tungsram SC / UIKC korábbi kajakversenyzője végzi, aki 1986-tól eddig 22 évet töltött el a Klubnál, ebből 11-et versenyzőként, 11-et oktató-/edzőként, illetve 8-at versenybíróként. Versenyzői pályafutása alatt budapest bajnoki aranyérmet, valamint országos bajnoki ezüst- és bronzérmeket szerzett. Master kategóriában versenyzőként napjainkban is rajthoz áll. A versenyeken leginkább pályabíróként és vízimentőként tevékenykedik. Kajak-Kenu Edzői oklevéllel és Szolgálati Célú Kisgéphajó-Vezetői engedéllyel rendelkezik. "Civil" szakmája Informatikus, Újságíró.
 
Feladata a kezdők oktatása, az időszaknak megfelelő mozgásanyag tanítása, valamint a Klub írott és íratlan szabályainak ismertetése, különös tekintettel a csónakház és a sporteszközök használatának rendjére, illetve a vízijártassági szabályokra.
Giczy Gergő oktató-/edzői munkáját másodállásban végzi, mellette a Magyar Kajak-Kenu Versenybíró Testület versenybírójaként, valamint a Terminal.Hu internetes informatikai hírszolgáltató főszerkesztő-újságírójaként, a Data Master Informatikai és Internet Szolgáltató, Inter Master Projektszervező cégek ügyvezetőjeként, továbbá a Dunakeszi Városi Polgárőrség gépkocsizó járőreként dolgozik.
KÁLOCZ BernadetteMegnyitás [Nem teljes]
A Klub Haladó Csoportjának vezetését Kálocz Bernadette (28), az UIKC korábbi kajakversenyzője végzi, aki 1995-től eddig 13 évet töltött el a Klubnál, ebből 5-öt versenyzőként, 4-et oktató-/edzőként. Master kategóriában versenyzőként napjainkban is rajthoz áll. Kajak-Kenu Edzői oklevéllel és Szolgálati Célú Kisgéphajó-Vezetői engedéllyel rendelkezik. "Civil" szakmája Fogtechnikus.
 
Feladata a haladók első versenyekre való felkészítése.
Kálocz Bernadette edzői munkáját másodállásban végzi, mellette a Data Master Informatikai és Internet Szolgáltató cég pénzügyi igazgatójaként, és az Inter Master Projektszervező cég értékesítési igazgatójaként dolgozik.

 Csoportok

USTEEgyesület
UKSCKlubMegnyitás
UKSC KEZDŐ 1CsoportMegnyitás
UKSC KEZDŐ 2CsoportMegnyitás
UKSC HALADÓ 1CsoportMegnyitás
UKSC VETERÁNCsoportMegnyitás
UKSC HALADÓ 2CsoportMegnyitás
UKSC MASTERCsoportMegnyitás
UKSC VERSENYZŐ 1CsoportMegnyitás
UKSC VERSENYZŐ 2CsoportMegnyitás